Aannemersbedrijf Nijland
Print

Duurzaam bouwen

Metisse dakisolatie
Metisse dakisolatie

Duurzaam bouwen:

  • Bouwen met respect voor mens en milieu.
  • Minder energie verbruiken door energiebesparende maatregelen, maar ook door te kiezen voor juist materiaalgebruik.
    Hernieuwbare bouwstoffen raken bij goed beheer niet op zodat ook toekomstige generaties erover kunnen beschikken.
    Hierbij is hout natuurlijk de bekendste hernieuwbare bouwstof, maar ook leem, schelpkalk, riet en stro moeten genoemd worden.
  • Milieuvriendelijk hergebruik mogelijk maken zodat na demontage bakstenen, dakpannen, tegels en glas nogmaals gebruikt kunnen worden.
  • Gebruik van ecologische bouwmaterialen, bijv. Metisse dakisolatie, gemaakt van niet meer draagbare kleding.

Natuurlijke verf

Bij ons te koop: Allbäck lijnolieverfproducten

In de oude schuur op ons erf, waar vanaf de start van het bedrijf in 1923 de witkalk geblust werd, verkopen we natuurverf van Allbäck. In 2011 zijn we, na een zoektocht naar natuurvriendelijk schilderen, in aanraking gekomen met de lijnolieverf van Allbäck. We zijn zo enthousiast geworden over deze verf dat we daar graag meer mee wilden gaan doen. Sinds maart 2012 kunt u bij ons de verf en andere producten van Allbäck kopen, bestellen en ook proberen!

We hebben geen vaste openingstijden, maar neem even contact op met Thea, tel. 0543-461274 of mail naar thea@aannemer-nijland.nl

Voor informatie over Allbäck producten zie www.allback.aannemer-nijland.nl of de website van de importeur www.natuurlijk-kleurrijk.nl

schematische overzicht vloerisolatie
schematische overzicht vloerisolatie

TONZON vloerisolatie

Vanaf december 2013 leveren en monteren wij TONZON vloerisolatie.

TONZON heeft als het ware de thermosfles flexibel gemaakt en kan daarom in vrijwel elke kruipruimte onder de bestaande vloer worden aangebracht. Samen met de reeds aanwezige lucht vormt het een isolatiedeken met een R-waarde van minimaal 3,8. Het product is ook geschikt voor monumenten.

Het TONZON Thermoskussen werkt op een andere manier dan een isolatiedeken of -plaat. De kussens voorkomen dat de onderkant van de vloer de warmte kan uitstralen naar de koude kruipruimtebodem en de doorgaans nog koudere funderingsmuren. De vloer kan nu zijn warmte alleen nog kwijt aan de lucht boven en onder de vloer. Het kost weinig energie om het luchtlaagje onder de vloer op te warmen. Dit laagje wordt relatief warm, wil stijgen maar zit al bovenin. Daardoor ontstaat er in de Thermoskussens een temperatuurgelaagdheid zoals in een boiler. Bovenin warm en naar onderen toe wordt het langzaam kouder. Omdat de kussens zijn afgesloten kan de ventilatielucht deze gelaagdheid niet verstoren. De bodem van de kruipruimte wordt afgedekt met een stevig zeil dat vocht en radongas tegenhoudt, maar niet de warmte die in de winter uit de bodem komt. Dit maakt een einde aan eventuele muffe geur vanuit de kruipruimte.

Voor meer informatie kijk op de TONZON website.

Bouwen is vertrouwen

Aannemersbedrijf Nijland