Aannemersbedrijf Nijland
Print

Historie

1923:
De heer H.J. Raterink, metselaar van beroep, trouwt en verhuist van Varsseveld naar Lintelo en begint een metselbedrijf aan de Gendringseweg 29.
In de buurtschap Lintelo waren geen metselbedrijven, wel meerdere timmerbedrijven. De klantenkring betrof veelal de boeren en particulieren uit de naaste omgeving.

1958:
De heer A. Nijland treedt in dienst als beoogd opvolger. Vanaf 1959 tot 1966 vormen de heren Raterink en Nijland samen de bedrijfsleiding.

1973:
De heer A. Nijland wijzigt de naam van het bedrijf in "Aannemersbedrijf Nijland".
Door aankoop van het naastliggende terrein met gebouwen, waaronder een windmolen, kwam er ruimte voor een machinale werkplaats met magazijnen voor timmerwerk.

1992:
In 1984 is de heer H. Nijland in dienst gekomen, na het volgen van een H.T.S.- opleiding (Bouwtechnische Bedrijfskunde). Vanaf 1992 vormen vader en zoon Nijland de bedrijfsleiding.

1996:
Na het plotseling overlijden van de heer A. Nijland op 62-jarige leeftijd in juli 1996, zet de heer H. Nijland het bedrijf voort als éénmanszaak.
Door de jaren heen is het werkgebied enigszins uitgebreid, ca. 15 km rondom Lintelo en incidenteel verder van huis. Met name in de molenrestauraties en soms in de particuliere bouwsector liggen de werkzaamheden buiten de directe regio.

Bouwen is vertrouwen

Aannemersbedrijf Nijland